КЪМПИНГ ПРОПАГАНДА

вторник, 20 юли 2010 г.

"Незаконния къмпинг процъфтява в залива Вромос"

И настоящата препечатка е апокалиптична. Помните ли миналата година за "откритията" на нерегламентирано къмпингуване до "Перла" - Приморско, случаят е същия.. хората искат да ходят на къмпинг, но нормални къмпинги в Българяи няма. Затова "заобикалят" закона и лагеруват нелегално. В общи линии всички се правят на ударени, след като проблемът е ясен, българите просто не искат да живеят и развиват според правилата и законите, т.е. винаги ще търсят как да прескачат оградата..

Незаконен къмпинг се разраства в залива Вромос 20.07.2010

Заливът Вромос се очерта като предпочитано място за незаконно къмпингуване. Това съобщи Дияна Колчева, която е председател на съвета по туризъм „Черноморец”. При обиколка миналата седмица е било установено, че има голям брой каравани, разположени в района.
Проблем с незаконните къмпинги е това, че хората оставят голямо количество боклуци, а след това ангажимент към почистването имат община Созопол и кметство Черноморец.
По думите на Колчева тук роля има Областна управа, която трябва да наложи контрол на този процес и да се делегират дейности на определени държавни институции, които да контролират възникването на такива нелегални биваци.
Четири са действащите законни къмпинги на юг от Бургас в момента. „Необходимо е да работим малко повече в посока да привличаме чужди къмпингуващи туристи, защото това е една част от продукта, която има своите потребители”, посочи Колчева. Тя обясни още, че през последните две години се наблюдава тенденция към подобряване на материалната база в къмпингите.
„Все още има какво да се желае, но услугата все повече придобива онези рамки, които търсят туристите. В крайна сметка тези туристи, които ползват услугата къмпингуване, искат да се докоснат до природата и да бъдат по-близо до нея, да усещат всеки ден с цялото си същество уханието на морето, на пясъка и всичко онова, което предлага къмпингът. Така че не можем да говорим за лукс, който предлагат петзвездните комплекси, всичко онова, което предлагат къмпингите, задоволява хората, които ползват тази услуга”, каза Дияна Колчева.
Що се отнася до цените, те не се различават драстично от цените в семейните хотели и пансионатите например, което се дължи на факта, че тази услуга е различна от стандартните, които се предлагат на пазара, каза още Колчева.
Лошата инфраструктура е основният проблем, с който се сблъскват стопаните на къмпингите по морето.
„Инфраструктурата от гледна точка на канализации, на пречиствателни станции и отвеждането на мръсните води, това е проблем за цялото Черноморие, тъй като знаете, че плажовете са изключително държавна собственост, а държавата не се грижи. Концесионните такси за плажовете са много високи и не всички собственици могат да си подадат документи за концесия и така една голяма част от плажовете до къмпингите не се стопанисват и не се охраняват”, обясни Дияна Колчева.

Автор: Фактор

Незаконния къмпинг процъфтява в залива Вромос
"Заливът Вромос се очерта като предпочитано място за незаконно къмпингуване. Това каза Дияна Колчева, която е председател на съвета по туризъм „Черноморец”. При обиколка миналата седмица е било установено, че има голям брой каравани, разположени в района.

Проблем с незаконните къмпинги е това, че хората оставят голямо количество боклуци, а след това ангажимент към почистването имат община Созопол и кметство Черноморец.

По думите на Колчева тук роля има Областна управа, която трябва да наложи контрол на този процес и да се делегират дейности на определени държавни институции, които да контролират възникването на такива незаконни къмпинги.

Лошата инфраструктура е основният проблем, с който се сблъскват стопаните на къмпинги по Черноморието, посочи Колчева. „Инфраструктурата от гледна точка на канализации, на пречиствателни станции и отвеждането на мръсните води, това е проблем за цялото Черноморие, тъй като знаете, че плажовете са изключително държавна собственост, а държавата не се грижи.

Концесионните такси за плажовете са много високи и не всички собственици могат да си подадат документи за концесия и така една голяма част от плажовете до къмпингите не се стопанисват и не се охраняват”, обясни още Дияна Колчева.

19.07.2010 14:49
радио Фокус"

Няма коментари:

Публикуване на коментар