КЪМПИНГ ПРОПАГАНДА

четвъртък, 26 ноември 2009 г.

Къмпингът и медиите

Като пряко отражение на българската къмпинг действителност е липсата на специализирана къмпинг медия на български език.

Фактически българското къмпинг съвремие е представено единствено в интернет. Случайните печатни публикации в различни български издания не могат да се определят, като медиино значими за къмпинг начина на живот в България. А в повечето случаи споменаването на понятието къмпинг е свързано с някой скандал или нещастие..

Самообявилият се за български къмпинг портал www.camping.bg в основите си е добре замислен проект, но самата му реализация, освен непълна каталожна информация не предлага нищо друго. Вижда се и желанието за комерсиалност на страниците.. Независимо, че адресът излиза на челно място при търсене в Google, съдържанието не покрива очакванията за подобен ресурс. Освен това сайтът представя не толкова къмпинг възможностите в България, колкото къмпингите в Гърция.. Форумът е много слабо посещаван, което още веднъж доказва тезата ми, че българите не се интересуват от къмпинг и социализация сред природата..

Много по-съдържателна информация има в няколкото интернет форума на български..

http://forum.kemper-club.com/
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,36609.0.html
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,33647.0.html
http://www.camper-club.net - вече не съществува

Жалкото е, че явно по-интересуващи се от излизане сред природата са хора с мотокаравани и каравани. Менията са крайно разностранни и личи огромната празнина на информираност на заинтересованите от темата за къмпинга българи.

Тук таме има спорадични мимолетни постинги на къмпинг тема в някои лични блогове, но и те не могат да очертаят присъствието на къмпинг начина на живот в България.

Надявам се поне този блог да помогне някои неща относно къмпинга да си дойдат на мястото в съзнанието на хората по българските земи.