КЪМПИНГ ПРОПАГАНДА

събота, 8 май 2010 г.

Състояние на българските черноморски "къмпинги" през пролетта

Времето се затопли и народните маси започнаха да се интересуват отново от къмпинг възможностите.. това автоматично повиши интереса и към страниците на блога.

В края на април лично се убедих какво е състоянието на черноморските български къмпинг останки. Използвах няколкото хубави слънчеви дни и направих едно пътуване до околностите на Созопол.

Без да ме учудва положителни промени няма. Както е тръгнало през тази година "къмпингите" на юг от Бургас ще станат с един по-малко. "Златна рибка" заради прокурорски разпореждания и съдебните дела ще остане затворен. От пътя зад портала се вижда, че потрошените бунгала от миналата година си стоят в развалини. Оклоностите на "Градина" се застрояват усилено, без значение от кризата в "туризама". Къмпингът още не е отворен, но плажът изглежда чист. "Каваци" от октомври до сега не са мръднали. Все още къмпингът не работи. Същото важи за "Фортт Ноксс". Плацът под остатъците от тополите на "Смокиня" е окосен, но подобрения и промени няма. Всъщност разхлаждащата до миналата година сянка на канадските тополи е силно разредена след масивна сеч със сигурност поръчана от инвеститорите на все още строящия се ЖК комплекс в ляво от детския лагер над "Смокиня". Целта е жалка.. гледка към скъпоценното море от прозорците на бетонните блокове. "Веселие" не съществува. Да живее най-сенчестият хотел на света! - всички стаи на мрачната празна сграда в края на залива, заменила натуристкият къмпинг, гледат на север /?!!!/. Плажът на Каваците е запълнен с поразнебитени от вятъра и прибоя празни бутафорни барове, които по грубо преброяване са 14-16 !!! Говори се, че 1 ще бъде премахнат :))) Дюните са осеяни, както винаги с боклуци, а табелите "ЗАБРАНЕНО ЗА ПАЛАТКИ" са изпопадали..

От видяното там спокойно заключавам, че всички останали къмпинг руйни на юг са в подобно състояние.. за което искрено съжалявам..

Ако някой има други впечатления, нека да ги сподели като коментар тук.