КЪМПИНГ ПРОПАГАНДА

понеделник, 7 септември 2009 г.

Палатков FKK къмпинг на остров Амрум

За да схванете какво загуби България с "провеждането" на селската си реститутска политика и последвалото просташко застрояване на крайбрежието, искам да ви покажа още един германски къмпинг и то натуристски. Намира се на остров Амрум точно под известния остров Зилт в Северно море, до границата на Германия с Дания. Цялата група пясъчни острови са природен резерват и на пръв поглед може да къмпингувате навсякъде по дюните, но това хич не е така. Практически къмпингуването става само на определените места, а точно в този къмпинг може да отсядате само с палатки. За каравани и кампери има друг камп по-близо до селцето Витдюн. Уникалното на Амрум, Зилт и околните островчета е пясъкът и дюните, които на Амрум достигат височина от 34 метра /!!!/. На острова има само ниски постройки и не се извършва никакво ново жилищно строителство. Затова е известно, че старите къщи струват от 1 милион евро нагоре бройката. Повечето западни плажове на острова са от десетилетия определени за натуристи. Не случайно и палатковият къмпинг се стопанисва от Германската натуристска федерация DFK. Снимките са направени от площадката на известния фар на Амрум, който се намира точно над дюните, в югозападната част на острова. Между дюните ще видите освен малките тенти и огромни палатки за над 12 души, които стоят там почти целогодишно. Повечето са датските Outwell от полипамук!!! Островите са популярни и с приливите и отливите на океана, при които даже може да преходите пеш между Амрум и остров Фьор. Плажът е уникален и при отлив достига ширина до 1/3 от ширината на острова или около 1 километър. След него започват дюните, които заемат почти половината от ширината на Амрум. До острова се стига с ферибота от Дагебйол, който акустира на кея на Витдюн. От там на окло 4-ри километра северозападно е фарът с къмпинга.

За да усетите мащаба кликнете на фотографиите за да се увеличат.


(c) Timo Kamph

Не мога да не направя асоциация с плажа на Каваците, Градина и Корал.. Просто в българския вариант дюните са изгребани или окупирани от булгарбандити и вече никога няма да бъдат природа.. с която да се правят пари.. остава ни само водата на морето..

неделя, 6 септември 2009 г.

FKK Camping Ostsee

Показвам ви FKK къмпинг Ostsee намиращ се на плажа на Розенфелдер в Остхолщейн, балтийското крайбрежие, провинция Шлезвиг-Холщейн, Германия - на 60-тина километра северно от Любек. Мястото е изключително чисто и по германски подредено. Хич не се учудвайте, защо германците и поляците вече почти не идват на къмпинг в България. Имат море, пясък, перфектни къмпинги и независимо от по-суденото и облачно време се радват..