КЪМПИНГ ПРОПАГАНДА

понеделник, 26 август 2013 г.

Decathlon - шамар по френски

Шамар или плесница по френски е нещо елегантно, но и много унизително. В края на предстоящата седмица в София ще бъде открит първия и надявам се не единствения магазин за спортни стоки на френския търговски гигант Декатлон - Decathlon. С това си действие френската верига забива жесток удар на всички български търговци на спортни стоки. В момента правя анализ, на някой може да му прозвучи като реклама, но истината е, че аз реших на своя воля да пиша по въпроса, защото с навлизането на Декатлон в българската дивотия ще настъпи прелом.

За какво става дума, който е следил появата на шведския магазин за обзавеждане Ikea в София ще ме разбере по-лесно, Декатлон в същност ще е първия хипермаркет за спортни стоки в България, който ще окултури пазара и ще регулира безумията в ценовата политика и наличностите на конкуренцията в сектора за спортна екипировка. Декатлон освен, че държи много умерени цени на всички предлагани марки, но има и серия собствени продукти, които са с превъзходно качество, дизайн и цена. Тук ще кажа, че Декатлон е един сериозен играч в екипировката за къмпинг. До сега не съм обсъждал тяхната марка за палатки и къмпинг оборудване QUECHUA /Кечуа/, но е време да и обърна внимане. Разнообразието е толкова голямо, че с Quechua достойно и евтино може изцяло да се оборудавате, от облеклото, обувките, раницата, палатката до мебелировката и всичко останало за един красив, сигурен и приятен къмпинг ден. Ще се постарая да направя по-нататък едно ревю на култовите във Франция и средиземноморието Quechua палатки. Аз съм имал досег, още в зората на секудните палаткови конструкции, с един от първите Quechua AIR модели и впечатленията ми бяха приятни.

Като заключение ще кажа, че с нетърпение очаквам посещението ми в българския Декатлон, туко виж съм добавил някоя нова палатка в моята колекция..



PS.. допълнено на 30.08.2013г.

Не се сдържах и вчера привечер отидохме с жена ми до открития по-рано през деня Decathlon Витоша. Впечатленията ми са точно както Ви ги описах по-горе! Първото което ме изненада е, че в 19,30ч паркингът на магазина беше препълнен и нямаше места къде да се спре. След кратко изчакване паркирахме в периферията.

Посещението ни определено си заслужаваше, поради настроението което предизвика този макар и не голям по стандартите на Декатлон магазин. Хората бяха симпатични, от средната класа, била тя и не толкова явна в българската реалност, хора които рядко може да видиш просто ей така на улицата. Повечето от посетителите намираха нещо интересно. Пред всички каси имаше опашки, които приличаха на опашки в Карфур петък вечер. Това потвърди мнението ми в този постен пост. Аз такава навалица, като вчера не съм виждал в български магазин за спортна екипировка от времето на соца и опашките пред магазин Младост на Позитано в средата на 80-те, когато зареждаха нова стока!

В случая ще обърна внимание на къмпинг оборудването в хипермаркета, което действително си струва. Факт е, че към края на първия работен ден на Декатлон в България наличните AIR модели Quechua палатки бяха свършили, потвърди го и един от служителите в раздела за къмпинг. Интереса до 21ч, когато си тръгнахме /този ден магазина явно удължи работното време/, беше огромен. Експозицията на палатките е точно както в нормалните страни и всеки който поиска може да влезе в разпънатите на мекия мокет модели палатки и да полежи в тях. Аз за пореден път го направих :) На мен ми допадна секундната XXL, качествена палатка за 4-ри човека само за 300лв!!! Естествено и култовите двуместни модели също привличат окото.

За мен определно осветлението на Quechua много си заслужава, изчистен дизайн, качествена изработка на ниска цена, точно каквато е философията на френската верига. В общи линии в хипермаркета има от всичко по малко, за всеки. Като за начало е повече от обещаващо и въодушевяващо!

Пожелавам успех на крайно радушния младежки екип в първия български Декатлон!

неделя, 25 август 2013 г.

ГНЯВ

Не съм простак, това си личи от постовете ми, независмо, че жана ми твърди друго. Тя вероятно има основание, защото ме е виждала да псувам, като долен каруцар мизерията и безумията в България..

Бесен съм на наглата и категорично тенденциозна политика за заграбване на българското Черноморие и българска земя по принцип от шепа алчни келеши, които освен че нямат никаква култура и чувство за естетика, но нямат и елементарни познания за бизнес. Бесен съм и на масовата паплач от цигани и вциганенни българи, която краде и унищожава дребните неща и живота на обикновения човек.. Келешите са навсякъде и затриват всичко по пътя си.

Къмингите в България са една нищожна част от загубеното. Гневът ми е породен не само от фриволно леещия се бетон по скали и дюни, където Ви хрумне, но и от целенасочените действия на власт имащи и техните протежета да деформират действителността. Пример за това са поредицата анти къмпинг статии през изминалите 3-4 седмици в печатни и електронни издания, очернящи в основата си този уникален начин на живот. Не смятам да препубликувам нищо от нескопосаните материали, но всеки който иска може да потърси в Google новини за какво става въпрос.

Беснеейки отчаяно стигам до нови още по-смущаващи ме заключения, че изход няма и борбата е безмислена. Огледайте се, примерите са около нас!