КЪМПИНГ ПРОПАГАНДА

понеделник, 19 септември 2011 г.

Натуристски центрове във Франция

След като ви показах най-големите натуристски центрове в Хърватска, сега разгледайте и най-големите урбанизирани места за натуризъм във Франция.

Препоръчвам ви да изгледате 13 минутния филм за 11-те големи натуристски центрове във Франция на - www.naturisme-tv.com/ >
http://www.naturisme-tv.com/en/chaine/vacances,naturiste/camping,naturiste/france,4,naturisme.php/


Евронат - Euronat - http://www.euronat.fr/

Центърът е се намира на атлантическото крайбрежие на Франция и има отлично организирана къмпинг част , както и възможност да си купите място с мобилна къща в него! Може да използвате огромния пясъчен плаж и уникалните дюни напълно необезпокоявани. Пространството е огромно.

"Курортът „Евронат”, открит през 1976, има репутацията на най-спокойното място, подходящо за семейна почивка на натуристи. В неговите рамки са оформени 5 „селца”: Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка. Къщичките, до всяка от които води асфалтова пътечка, са разпръснати в гората на разстояние една от друга."


Кап д'Агд - Cap d'Agde - http://www.chm-reneoltra.fr/

"Кап д'Агд - "Голия" град (Cap d'Agde)
Искате ли да отидете голи до банката, магазина или ресторанта, без това да ви прати за 24 часа в ареста? Тогава посетете Кап д'Агд - световната столица на нудизма. Разположен на около 60 километра от Монпелие, средиземноморският град Агд притежава един от най-добрите световни курорти за привърженици на нудизма и натуризма. Франция, разбира се, е известна със своята безгрижна нагласа за голота и посетителите й могат свободно да отидат голи до кръста на почти всеки нейн плаж, но в Кап д'Агд ще се пренесете в едно ново ниво на хедонизъм и свободен живот. Независимо дали сте новак или заклет нудист, тук е идеалното място да се съблечете голи.

Градът е ясно разделен на две. "Облечената" част, където нудизма не е разрешен, съдържа рибарско и яхтено пристанище, ресторанти, търговски центрове, както и много жилищни комплекси и апартаменти за хора, които иска да бъдат близки, но не и вътре в нудисткия квартал.

Другата част - Кап д'Агд, където голотата е законна, е разположена в североизточната част на Агд и всъщност представлява самостоятелен град със собствени ресторанти, кафета и барове, магазини, супермаркети, казино, много дискотеки, поща, банка, бензиностанция, амбулатория, аптека и други съоръжения за удобството на гостите. Много от магазините и заведенията работят денонощно. Голотата не е задължителна в самия комплекс, с изключение на плажа, но голи тела има навсякъде. Местните жители все още слагат дрехи, когато излизат вечерта, но има и такива, който предпочитат да изкарат цялата си почивка с натурално облекло. Ако не сте отседнали в самия курорт, за да го посетите трябва да заплатите такса от €10 на човек на ден.

Кап д'Агд е много повече от просто един нудистки плаж и в него витае една по-различна атмосфера от типичния нудистки курорт. Като напълно развит самостоятелен град, той си има дори свой собствен полицейски участък.

Историята на това място започва през 1956 г. когато там е бил създаден нудисткия къмпинг-център Helio-Marine. Поради разположението си, той бързо се превръща в един от най-посещаваните и светкавично набира известност сред тези среди, което го превръща днес в модерния нудистки Кап д'Агд. В състава му, освен големия къмпинг Helio-Marine, влизат и няколко жилищни района - Порт Натюр, Хелиополис, Хелио Вилаж, Порт Амбон, Порт Солей и 3 звездния хотел Ева.

Порт Амбон е разположен в близост до главната порта и е голям комплекс, изграден във формата на полукръг. В предната му част има голям плувен басейн, заобиколен от няколко магазина, образуващи мини търговски център. Бутици, ресторанти, барове и клубове, както и типичното и популярно във Франция - "Café Tabac" са на разположение на гостите.

Хелиополис е най-голямата структура в „голия” град. Издигнат като гигантска пет-етажна подкова, с отвор само на няколко крачки от брега на морето, този комплекс се превръща в най-желаното място за престой. И тук не липсват магазини, а една от най-големите атракции е дискотека Гламур, където редовно гостуват световноизвестни диджей и се организират пяна партита. От огромна тръба се изливат тонове бяла пяна върху танцуващите голи тела, а сангрията се лее без мярка. Отделно има гигантско джакузи, побиращо около 100 човека, 2 бара, много сепарета и сухи барове.

Веднага след Хелиополис се намира Хелио Вилаж - малко селце, състоящo се от едноетажни вили. Всяка вила е напълно оборудванa за шест души и разполага с малко дворче.

Порт Солей е ваканционно селище, в предната част на Порт Амбон, от другата страна на пристанището. Тази част на Кап д'Агд е по-тиха, тъй като е по-отдалечена. Тук се намира и единствения хотел - Ева. Голям плюс на Порт Солей е, че през него не минават автомобили. Оборудван е също с басейн, няколко магазина и ресторанти.

Порт Натюр е дълга Y-образна пететажна сграда-блок, простираща се от плажната ивица към вътрешността. Извън основната сграда, комплекса съдържа вилна зона с малки къщички, разположени сред живописни алеи с палми, рози и винаги цъфтящи лаврови дървета. Два търговски центъра с много магазини и атракции се грижат за разнообразието на гостите. Във вътрешността са изградени два басейна. Тук е и голямата концентрация на барове, ресторанти, клубове и популярни местенца за хранене и срещи с хора.

Тъй като всички недвижими имоти в курорта са частна собственост, обзавеждането и стила на сградите се различават доста съществено, дори и да се намират в една и съща зона. Някои от тях се ползват целогодишно от местни граждани, докато други се посещават само за ваканции, а през останалото време се отдават под наем. Всички стаи са напълно обзаведени с всичко нужно за живеене, добре поддържани са и се почистват след всяко напускане, а ако желаете може и по-често срещу допълнително заплащане. Кухните са оборудвани с необходимата техника за самообслужване.

Ако ви е омръзнало да стоите в затворения курорт, то Кап д'Агд е в близост до много други прекрасни френски дестинации. Може да отскочите до близкия пристанищен град Сет, през който чрез канал минава морето. Известен като Венеция на Лангедок, тук ще може да опитате едни от най-добрите морски дарове в света, сервирани в някой от множеството мали ресторантчета накацали по протежение на канала. Целия този пейзаж придава на града една изключителна красота и романтична атмосфера. Друг вариант е разходка до средновековния град Carcassonne на запад.

През лятото населението на "голия" град набъбва до 40 000 и всеки уважаващ себе си нудист трябва да посети това място, считано за едно от най-добрите натуристки дестинации в света.

30.06.2011
hobyto.com"


Саблиер - Sabliere - http://www.villagesabliere.com/

"Друг център на нудистка Франция е „Саблиер”, построен на брега на река на 7 км от град Барак. Върху повече от 60 ха са разположени много спортни площадки, тенис кортове, игрище за голф. По планинския склон се спускат терасовидно басейни. В „Саблиер” има строга забрана да се излиза на улицата с дрехи. Тя не се отнася само за полицаите, които могат да ви глобят, ако сте по бикини."

Сайт на сдружение от 5 натуристски центъра във Франция и 1 в Гърция на остров Крит >
http://www.natustar.com/