КЪМПИНГ ПРОПАГАНДА

сряда, 1 февруари 2012 г.

Плануват къмпинг в Тюленово и детско селище в Крапец

Помните ли материала "Къмпинг след изборите"!? Ето, че изявите започнаха. Определено професор Бърдарева иска да тръгне в правилната посока. Ще видим колко ще и попречат.. Аз ще и съдействам, макар и само с писане.

В община Шабла плануват изграждане на къмпинг в село Тюленово и детско курортно селище в Крапец. Това съобщи в ефира на Дарик радио кметът на общината проф. Райна Бърдарева. В южната част на село Тюленово има общинска земя, на която може да се обособи модерен къмпинг, посочи Бърдарева. Тя отбеляза, че в района и сега отсядат туристи, но този вид туристическа дейност трябва да се регламентира.
Междувременно община Шабла е възстановила собствеността си върху 4 бивши пионерски лагера в Крапец, разположени на около 40 декара, каза още Бърдарева. Идеята е на тази територия да се обособи детско курортно селище. За целта ще се подготви проект, с който ще се кандидатства за финансиране по линия на министерството на образованието.

"Има всички предпоставки Шабла да стане един привлекателен туристически център", заяви кметицата. Проблем е обаче, че четири населени места в общината - Шабла, Крапец, Езерец и Тюленово са включени в групата на селищата с най-добре развит туризъм в България, което не позволява да се кандидатства по програмите за развитие на туризма, посочи Бърдарева. По думите й това трябва да бъде коригирано, защото сега селищата са "равнопоставени на Слънчев бряг, Албена, Банско и Велинград - центрове, които са величини в туризма"..

24 януари 2012 12:01 | Емилия Укова
dariknews.bg