КЪМПИНГ ПРОПАГАНДА

събота, 19 март 2011 г.

"Англичани възраждат къмпинг туризма у нас"

Попадайки на следващите редове, които препечатвам, ме обхвана едновременно колосален яд и колосален срам! Ето още едно безочие на "държавните мъже", които могат да чуят някакви "чуждестранни туристи", но крият и не искат да признаят, че има българи, които искат и могат да направят същото за къмпинг туризма в собствената си страна България... Единственото хубаво нещо в материала е, че все пак се говори за къмпинг у нас...

"Англичани започват да създават къмпинги в България. Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков заяви след работна закуска с чуждестранни туристи в Банско, че в страната ни има пет нови къмпинга, направени от английски туристи.

„Много лесно си позволихме да загубим къмпинг туризма у нас и аз лично бих искал този вид почивка да се превърне в неделима част от туризма и отново да се възроди”, добави Трайков.

По време на работната закуска чужестранните туристи споделили с министъра на икономиката, енергетиката и турзима, че желанието им е да опознаят не само зимния курорт Банско, но и останалата част от България. Един от начините да обиколят цялата страна е да ползват каравана. По думите на Трайков това е един от начините, по който много хора предпочитат да почиват.

Според министъра, за да се развива турзима у нас е необходимо да имаме и една осъзната политика. По данни на Евростат България е с най-слабо развит къмпинг туризъм в целия ЕС.

По-късно министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков взе участва във второто ски състезание за министри и дипломати, което се провежда от 18 до 20 март на ски пистите в Банско."

Десислава Янкулова
Дарик Нюз
19 март 2011 13:04