КЪМПИНГ ПРОПАГАНДА

петък, 9 март 2012 г.

Французин, колекционер на “Харлей Дейвидсън", ще прави къмпинг за рокери

Боже опази, отново оправията на къмпинга в България да разчита само на чужди поданници..

Французинът Рен Серже, заселил се преди две години в село Страхилово, Великотърновска област, възнамерява да създаде къмпинг за рокери край селото. Чужденецът колекционира тежки мотоциклети от марките “Харлей Дейвидсън”, “Ямаха”, “Сузуки”, “Хонда” и други и притежава вече над 30 машини.

В селото може да бъдат привличани туристи от чужбина, които ще наемат мотоциклети и с тях ще обикалят по български туристически маршрути. Тъй като Страхилово е в сърцето на България, интересът от страна на френски пътешественици е голям. Запитванията са от хора, които планират да пристигнат в България с нискотарифни полети, обяснява Рен Серже. Върху частния си парцел той смята да построи няколко къщички, в които да отсядат туристите.

Тази идея е добра, защото ще популяризира региона, смятат кметът на Полски Тръмбеш Георги Чакъров и председателят на общинския съвет д-р Емил Енчев. Те допълниха, че френският моторджия е осъществил връзка с представителите на рокерската общност в Полски Тръмбеш – мотоклуб “Лястовица 33”.

В общината са се заселили няколко десетки чужди граждани, които са много активни по въпроси, свързани със социалните дейности и благоустройствота. Кметът е поел ангажимент за разчистване и облагородяване на центъра на селото, за да придобие по-европейски вид. Британските граждани са получили уверение, че ще им бъдат предоставени няколко камиона с каменна фракция, за да насипят с нея уличките в селото, където живеят, тъй като в момента газят кал.

infotourism.net
08.03.2012 17:43