КЪМПИНГ ПРОПАГАНДА

събота, 25 май 2013 г.

Къмпинг сезонът започна, мизерията продължава

От доста време не съм писал. Много неща се случиха през последните месеци. Неща от които аз ставам все по-голям песимист. Песимист не само за къмпинг средата в родината, но и за страната като цяло.

Главното нещо е, че хората се опънаха на мафията. Мафията усети, че ако не се покрие за известно време ситуацията ще излезе извън контрол. За съжаление практиката показва, че рано или късно тя отново ще излезе на светло, за да вземе своето. До тогава, ако хората в България не се обединят против мафиотските кръгове с нас ще е свършено, като народ и като бъдеще.

Не е странно, че отстояването на гражданските принципи с протест са свързани с къмпинга. Къмпингът е свобода, но аз отстоявам принципа, че не е свободия. Вчера до Художествената академия, в градинката срещу Софийския университет, зад паметника на Климент Охридски, видях палатковия лагер на протестиращи против монополите и т.н.. Напомни ми за палатковите протестни сборища от началото на 90-те на жълтите павета, които аз не харесвах. Това според мен е едно политическо изродено откриване на къмпинг сезона. Питам се обаче, тези протестиращи и новите власт имащи, ще имат ли волята да обърнат внимание на къмпинг туризма и възможностите за запазване на останките от старите къмпинги, освен на всички други безумия в България? Както винаги отговорът е многозначен. За сега светлина в къмпинг тунела няма..

Действителността - В следствие от наложените глоби на концесионерите на плажните ивици по Черноморието през миналата година, това лято разпъването на палатки върху пясъка ще бъде преследвано брутално. Новости по съществуващите къмпинги няма или поне аз не знам за такива. Положението на Градина тъне в пълна секретност и не бих се учудил, ако ударно вече е вдигнат поредния блок между пътя и плажа.. Който е видял или научил нещо, моля да напише в коментари. Предварително благодаря!