КЪМПИНГ ПРОПАГАНДА

вторник, 20 юли 2010 г.

На къмпинг с бебе

Веднага искам да ви кажа, че да отидете на къмпинг с новороденото си бебе е напълно възможно. Само трябва да го искате. С жена ми бяхме на къмпинг с дву месечното бебе без никакви притеснения. Детето се чувстваше определено по-добре от времето прекарано в градската стая. Спеше отлично, въобще не ревеше и всички бяха щастливи :) След половин месец на плажа гарантирано носът му не се запушваше, дишаше отлично, дори хвана тен, независимо от мазането със слъцезащитен крем и постоянната сянка над него.

Въобще да сте на къмпинг с новородено е истинско прераждане за цялото семейство!

Пиша тези редове, защото виждам, че хората имат огромни скрупули по отношение на живота на открито, по-специално на къмпинг. Да, има и други семейства, които споделят моите възгледи и ходят на къмпинг с бебета и невръстни деца, но са твърде малко.

Младите майки имат най-големи страхове. Искам да ги успокоя, че прекарването на десетина дни в палатка с новороденото или малко по-голямо дете само ще им помогне. Не само за здравето на децата, но и за цялостното психическо състояние на семейството. Мъжът разбира се също трябва да го иска и трябва да помага много на жената. Малко е странно, но се появява някакво "първобитно" чувство в семейството. Гледката на кърмещата майка в палатката :) доста наподобява сцена от каменната ера.. a мъжът заприличва на примат обгрижващ женската :)))

За да тръгнете на къмпинг с бебе е необходимо да сте екипирани максимално добре, мога да кажа и перфектно, но с бебето на ръце надали ще ви е до всички подробности. Препоръчвам ви да не ходите на нелегален къмпинг, най-малкото, защото няма да имате достъп до гарантирана топла вода и подслон в случай на буря. Смятам да напиша втора част по темата където с жена ми, да ви споделим какво да носите със себе си за да прекарате добре с бебето.

До скоро!

Няма коментари:

Публикуване на коментар