КЪМПИНГ ПРОПАГАНДА

сряда, 16 октомври 2013 г.

Мизерията на Каваци

Отвратен съм! Който не е ходил на Каваци, да отиде и да види на какво е заприличал образцовия до неодавна къмпинг - гето за идиоти мислещи си че са на море и къмпинг!

Как е възможно такова падение!!??? Вече обясних в началото на този блог. Сега само наблюдавам бъзвъзвратното унищожаване на последните къмпинг останки и катастрофалното затъване на България във всенародната си простотия.



Събарят незаконните постройки в къмпинг „Каваци”
15.10.2013 20:21 - Нова ТВ

Багери влязоха в къмпинг „Каваци”. След повече от 13 години съдебни дела между собственици на земи и управата на къмпинга, днес започна принудително разрушаване на незаконни постройки. По този начин Строителния контрол даде възможност на собствениците на терени реално да влязат във владението си.

Къмпинг „Каваци” е приватизиран през 2000-дната година,когато държавата чрез Министерството на икономиката продава апетитния терен. Така собственици на земи, върху които е изграден къмпингът, не успяват да влязат във владение, въпреки че имат нотариални актове за терените.

„Всъщност те приватизираха активи и пасиви на дружеството и стана така, че постройките попаднаха в наши терени. От тогава ние не можем да ползваме реално земите си”, казва една от собственичките Христина Гюрова.

Пресмятат, че с наследниците им, засегнатите са над 2000 души. Започнали дела за собственост на земята с новия собственик. Част от хората са спечелили на всички инстанции, но постройките досега не бяха премахнати.

Къмпинг „Каваци” е собственост на „Хелио Турс”, чиито председател на Борда на директорите е Николай Банев. Според него днешната акция е гавра с инвеститорите от страна на местната власт и на държавата.