КЪМПИНГ ПРОПАГАНДА

четвъртък, 15 ноември 2012 г.

ТИМ надви Банев за къмпинг „Градина“

Постепенно вълците излизат на светло..

Сега е Градина, предстои Каваци, къмпинг Китен и т.н.


Предстои битка за наемите за лято-2013, защото част от тях са платени авансово на стария собственик

Холдинг „Нов век“ ще бъде вписан като новия собственик на къмпинг „Градина“, след като Окръжният съд в Бургас отхвърли жалбата на „Хелио-тур-с“ АД срещу публичната продажба на апетитния имот. Агенцията по приватизация обяви на търг три имота на дружеството, което притежава къмпингите „Градина“, „Каваците“, „Златна рибка“, „Веселие“, „Черноморец“, резиденция „Созопол“ и ресторанти, тъй като единият от акционерите в него – „Приват турист“ ООД вече 12 години дължи на държавата 630 000 долара без лихвите. През 2000-та година РМД-то „Приват турист“ купува 40% от „Хелио-тур-с“ АД за 700 000 долара, но внася само 10% от сумата и повече не плаща и цент.

За да си събере парите, Агенцията по приватизация извади на търг три имота - бившето бюро за комплексни туристически услуги в Созопол, винарска изба в Созопол и къмпинг "Градина", чиято първоначална цена бе 1 670 000. За първите два нямаше купувачи и те отпаднаха, но за къмпинг "Градина" се яви сериозен кандидат с пари – холдингът „Камп интернешънъл“, който се свързва с „ЦКБ груп“ и „Химимпорт“, все дружества на ТИМ.

Агенцията не трябва да продава активи на „Хелио-тур-с“ АД. Те не са собственост само на длъжника „Приват турист“ и така се ощетяват останалите акционери, които не й дължат нищо. Държавата просто трябва да обяви за нищожен приватизационния договор с „Приват турист“ и да стане собственик на неговите акции, каза тогава изпълнителният директор на „Хелио-тур-с“ АД Блага Брайнова.

На 28 март 2012 г "Приват турист" внесе нотариална покана в Агенцията по приватизация за разтрогване на приватизационния договор, тъй като е излъгано от държавата, която му продала активи, които не са нейни и през годините много реститути си върнали чрез съдебни дела земи в различните къмпинги. Дружеството поиска като обезпечителна мярка да се спре търга. На 12 май 2012 година обаче Софийският апелативен съд отмени обезпечителната мярка и купувачът веднага внесе 10% депозит – 167 000 лева по сметката на частния съдебен изпълнител Тотко Колев. Други кандидати не се явиха и холдингът на ТИМ спечели търга.

„Хелио-тур-с“ АД обяви процедурата за опорочена и обжалва, но Окръжният съд взе решение в полза на Агенцията по приватизация. Според председателя на състава – Росица Темелкова и членовете Даниела Михова и Таня Русева-Маркова, сделката е законна, тъй като няма нарушения при търга. Решението не подлежи на обжалване. Новият собственик може да влезе във владение на имота, а държавата да се прибере депозираните от него 1 670 000 лева.

Не е ясно какво ще стане с наемателите в къмпинг „Градина“, които авансово са платили нха „Хелио-тур-с“ АД за следващия сезон. Очакват се нови драми и съдебни битки.

14 Ноември 2012, Сряда
Автор: Бесове.Бг
Източник: 24 часа