КЪМПИНГ ПРОПАГАНДА

четвъртък, 3 февруари 2011 г.

Призив към европейските институции

Призив към европейските институции за натиск върху българските власти по въпросите за запазване съществуващите и развитието на нови урбанизирани къмпинги в България

Смятам, че е крайно наложително европейските правни институции и инстанции да упражнят натиск върху българските власти за запазване на останките от култивирани къмпинги. Не съм юрист, но съм сигурен, че има начини да бъдат възпрени плановете за застрояване на ивицата на къмпинг “Градина”, “Каваци”, Арапя”, бившия къмпинг “Корал” и други.

Очевидно трябва да се окаже съдействие на българското общество, което е неспособно да се справи с проблема. Ако Европа се разглежда, като съюз, то не може европейците да позволят България да не се развива по европейски. Къмпинг начинът на живот е основополагащ отдушник на цивилизованите общества и, ако европейските народи искат нашата страна да е адекватна при участието си в съюза, то те трябва да наложат и тази форма на социално съществуване у нас, след като ние сами не може да го запазим.

Освен това, трябва задължително да се потърси отговорност на замесените в унищожаването на къмпингите “Веселие”, “Нестинарка”, “Оазис”, “Европа”, “Слънчев бряг” и други, за да не се повтаря подобна вандалщина никога.

Необходим е и силен натиск върху българската законодателната система и местни власти, които спешно да приемат нормативна уредба за създаване и развитие на нови места за урбанизиран къмпинг.

Моля, който е запознат с европейските законови механизми за запазване на българските къмпинги и създаването на нови, да пише тук!