КЪМПИНГ ПРОПАГАНДА

неделя, 30 март 2014 г.

Правителството обеща: Събаря Слънчев бряг в замяна на строеж в Карадере

Една чудесна сатирична утопия, която би била едно великолепно решение на българското къмпинг безпътие...

ДОНДУКОВ ЕДНО, СОФИЯ - Правителството се закле в майка и баща, че инвестиционният проект в Карадере ще бъде компенсиран с възстановяването на природния разкош в местността Слънчев бряг.


Сегашният Содом и Гомор ще бъде сравнен със земята, обезпаразитен и озеленен, а в замяна ще се строи в Карадере, обещават премиерът Орешарски и онази лелята от околната вода, чието име ни мързи да търсим в Google, защото все пак сме сатиричен сайт и може да си позволим да правим така.


Новият курорт ще бъде по-смислен и нетолкова брутално кичозен, като ще има общ архитектурен план, а не всеки неандерталец с пари и комплекси да се изхвърля като в градовете с албански наркотрафиканти из Македония. Същевременно ще бъдат изградени санитарни възли в Слънчев бряг и минимална инфраструктура, така че да е готино.


"Общото днес между Карадере и Слънчев бряг са пияните хора. Да, в Карадере са наши, голи и брадясали хипита, акащи в дупки, а в Слънчев бряг това са утайките на Великобритания и незадоволени моржове от Русия. Ако превърнем Слънчев бряг в добре охраняван къмпинг, а Карадере има фейсконтрол, нещата ще се освежат" - сподели идеята си онзи министър с перуката и социалните помощи от Франция, който отговаря за инвестиционото таковата.


По този начин ще се постигне същият разкошен баланс като в телевизионно студио, в което са поканили лекар с десетилетия практика, базирана на векове медицински прогрес и проучвания, и родителка, която е чела нещо си в интернет.


zhelyo

nenovinite.com
28.03.2014 00:00

Бизнесмени оглеждат горичката край резиденция „Перла”, за къмпинг

Още една добра къмпинг новина. Макар и с хипотетичен характер, тя показва тенденцията някои хора във властта да мислят в правилната посока. Логично е, че след като има интерес към къмпингуването на определени места това да се регламентира. Под каква форма ще стане на Перла, ще видим. Там потенциал има и то голям, просто, както и с всичко друго в България, къмпинг начинанието закъснява някъде с около 20-30 години...

В момента не можем да контролираме палатките, но невъзможни работи няма, каза кметът Димитър Германов

Предприемачи оглеждат красивата горичка край един от най-привлекателнните плажове по Южното Черноморие – до бившата резиденция на Тодор Живков „Перла”, за къмпинг. В момента в района, който е на територията на община Приморско, къмпирането не е регламентирано, макар че всяко лято там се простират шатри, в които се готви, пере и т.н. Туристи се закотвят там, въпреки че от години на почти всяко дърво има табели „Къмпирането забранено”.

„Сега не можем да контролираме палатките. Когато нещо се узакони, то подлежи на проверки”, каза кметът на Приморско Димитър Германов. След като Общинският съвет в Приморско реши буренясалия район край плажа Атлиман в Китен да се превърне в модерен къмпинг, Германов заяви, че подобен интерес има и към „Перла”.

„Това обаче не зависи само от нас и е предмет на по-дългосрочна обработка. Не става въпрос за къмпинги от старото време, които да не са оборудвани и неосигурени. Това ще са райони със съвременен вид, които да привличат хора”, каза той.

29 Март 2014, Събота
Автор: Флагман.бг