КЪМПИНГ ПРОПАГАНДА

понеделник, 22 февруари 2010 г.

Протест срещу новите такси за каравани в “Градина”

"Недоволството на къмпингуващите в ”Градина” прерасна в открит протест срещу безотговорното управление и безумно високите цени на парцелите за сезон- 2010. Те се събраха в събота в Южен парк в София. „След години на безумно управление, чашата преля! Нима е нормално такса за първа линия да е 5000 лв. на месец при положение, че тоалетните са по-лоши от тези в турски затвор, токът - изключително слаб, а трансформатора опасен за нашето здраве, и не на последно място - топлата вода е мираж! Стига сме пълнили гушите на посткомунистическите шуробаджанаци и да спасим Българското Черноморие”, недоволстваха любителите на каравани в социалната мрежа Фейсбук, където цяла седмица върви организацията за протеста. Всяка година през месец февруари в продажба се пускат местата на къмпинг “Градина”. Ако до скоро обаче за да си сложиш караваната или палатката на първа линия трябваше да платиш 2000 лева на сезон, то през 2009г. цените се вдигнаха на 3600 лева, а новите цени за лято- 2010 са 5000 лева. Пясъчната ивица на къмпинг Градина, къмпинг Веселие, Каваците-юг и къмпинг Черноморец се стопанисват от созополската фирма Хелио-Тур-С, с основни акционери Русалка тур и АКБ актив, които са собственост на българския олигарх Николай Банев."

bszone.info
събота, 20 февруари 2010

Линк на страницата за протеста във FACEBOOK
zh-hk.facebook

Моят коментар >
Като следствие от всичко написано от мен в предходните ми коментари, мога да кажа, че каузата е предварително загубена. Интересното е, че хората протестират срещу високата цена, а не срещу предстоящото ликвидиране на целия къмпинг... това показва, отново че българите не са единна социална група, която да се бори за по-добра среда на живот, а са само единчно загрижени за личните си разходи.. по тази причина и урбанистичния къмпинг ще изчезне от българското битие..

Съжалявам, че започнах писането за новия сезон с толкова мрачен тон, но положението с къмпингите в България наистина е отчайващо...