КЪМПИНГ ПРОПАГАНДА

понеделник, 19 юли 2010 г.

"Фекалии и разруха в къмпинг „Ахелой”

Смятатате ли, че на някой от държавната администрация му пука... Аз ще ви кажа, че съм минавал със сърфа точно над лайната в морето до Ахелой още в средата на 80-те и положението беше същото. Тогава освен, че морето миришеше, но и целият северен поморийски залив беше оцветен в червено от развилия се в отпадните води планктон. За мен положението с къмпинг Ахелой е срамно, мястото е единственото на което може легално да се опъне палатка между Бургас и нос Емине. Освен разрухата в самия къмпинг морето ще изяде и малкото останала територия от него. Това е ПОЗОР!!!

"Управата на къмпинг „Ахелой” и рибарите, които държат своите лодки там поканиха на среща Иван Алексиев, заместник-председател на Комисията по околна среда и води в Народното събрание, за да го запознаят със своите най-сериозни проблеми в момента.

Те са силно притеснени, че отходната тръба на пречиствателната станция „Слънчев бряг-Ахелой-Радва” излиза много близо до акваторията на къмпинга и в момента водата там е много мръсна. Друг проблем е активното свлачище пред самия къмпинг.

След брегоукрепването през 2002 година, мястото е поддало и три от буните вече са унищожени. Управата на къмпинга твърди, че това е опасно за плажуващите, а през зимния сезон положението ще стане още по-тежко. Рибарите нямат място и за лодкостоянка.

Иван Алексиев обяви, че съществува проект за разширение на пречиствателната станция, в който е планирано заустване на тръбата много по-далеч от брега и увери, че по този начин проблемът с бруталното замърсяване ще бъде решен напълно.

До дни ще бъде изпратено писмо до Междуведомствената комисия с искане за средства за възстановяване на буните и първоначално укрепване на свлачището, а по-нататъшна цел е цялостно брегоукрепване за Ахелой, обеща заместник-областният управител Златко Димитров.

dariknews.bg
19 юли 2010 13:53 / обновена в 14:04 | Веселин Максимов"

Няма коментари:

Публикуване на коментар