КЪМПИНГ ПРОПАГАНДА

неделя, 30 март 2014 г.

Бизнесмени оглеждат горичката край резиденция „Перла”, за къмпинг

Още една добра къмпинг новина. Макар и с хипотетичен характер, тя показва тенденцията някои хора във властта да мислят в правилната посока. Логично е, че след като има интерес към къмпингуването на определени места това да се регламентира. Под каква форма ще стане на Перла, ще видим. Там потенциал има и то голям, просто, както и с всичко друго в България, къмпинг начинанието закъснява някъде с около 20-30 години...

В момента не можем да контролираме палатките, но невъзможни работи няма, каза кметът Димитър Германов

Предприемачи оглеждат красивата горичка край един от най-привлекателнните плажове по Южното Черноморие – до бившата резиденция на Тодор Живков „Перла”, за къмпинг. В момента в района, който е на територията на община Приморско, къмпирането не е регламентирано, макар че всяко лято там се простират шатри, в които се готви, пере и т.н. Туристи се закотвят там, въпреки че от години на почти всяко дърво има табели „Къмпирането забранено”.

„Сега не можем да контролираме палатките. Когато нещо се узакони, то подлежи на проверки”, каза кметът на Приморско Димитър Германов. След като Общинският съвет в Приморско реши буренясалия район край плажа Атлиман в Китен да се превърне в модерен къмпинг, Германов заяви, че подобен интерес има и към „Перла”.

„Това обаче не зависи само от нас и е предмет на по-дългосрочна обработка. Не става въпрос за къмпинги от старото време, които да не са оборудвани и неосигурени. Това ще са райони със съвременен вид, които да привличат хора”, каза той.

29 Март 2014, Събота
Автор: Флагман.бг

Няма коментари:

Публикуване на коментар