КЪМПИНГ ПРОПАГАНДА

вторник, 15 януари 2013 г.

Дюнигейт - Къмпинггейт - Българиягейт

Що бъртвежи се наплодиха през изминалите дни, по повод строежите върху останките от пясъчни дюни около Несебър.. Защо сега, питам аз? Отговорът отново е много "прост" - идват избори, дами и господа и трябва да се подреди масата преди да се нареже "новата баница". А от "баницата" България не е останало много за рязане.

Как до сега никоя медиа и дума не обели в подобен медиен мащаб, за цялостното презстрояване на крайбрежието и планинските курорти!? Презстояване далеч по-брутално от жалките обрасли пясъци около Несебър. Дюни били..

И тук писах и други писаха и показваха безумията от цимент и чакъл насадени от бездарни "архитекти", алчни "чиновници" и безскрупулни "строители" на нос Хумата-Св.Тома, от двете страни на нос Агалина, нос Колокита - нос Св.Стефан - нос Христос, Аркутино, дюните на Каваци - ивицата Каваци като цяло, пясъците в южния край на залива на Созопол, Харманите, пясъците на бившите къмпинги Оазис, Юг, Нестинарка, Слънчев Бряг, Европа, брега на Арапя, Бутамята на Синеморец, Ахтопол, Варвара, Царево, Лозенец, Китен, Приморско, Созопол, Черноморец, Крайморие, Поморие, Ахелой, Несебър, Равда, Св.Влас, Елените, Обзор, Шкорпиловци, Камчия, Бяла, околностите на Варна, Балчик, Каварна.. в планините около Банско, Разлог, подстъпите на Витоша, Боровец, Пампорово и т.н., като цяло във всички годни за живот населени места на България. Който е ходил е видял. Тези които искат, могат да отворят Google maps и да разгледат от горе. Всичко се вижда като на длан. Бетонни чудовища скриващи морето до сами водата..  планината, небето.. Но за тях не се казва нищо..

Нямам думи да опиша гнева си от случилото се и случващото се, гняв породен от действията на шепа алчни келеши и бездействието на стадото наречено Народ, което изостави всичко, за да се тъпче с изкуствени кебабчета и да се налива с пиклива бира и евтина ракия. Срам и позор!

По случая - всички сме нещастници, защото с равнодушие съсипахме и най-ценните неща на България - Историята и Природата!


2 коментара:

  1. Здравей Surfer,
    Бих искал аз да се подпиша под твоите думи!!!!
    пращам два линка към статии по темата:
    https://www.bivol.bg/koral-zastroyavane-1.html
    http://www.pik.bg/gerb-grabete-kakvoto-ostana/

    пожелавам НЕприятно четене!
    Георги М.

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей Георги,
    Съжалявам за Корал, както и за всеки прецакан сантиметър от българската земя.
    Кошмарът е пълен за хората на които им пука за природата и устойчивото развитие на България. Едно е ясно, няма да можем да отсечем главата на звяра, не само защото главите са много, но и защото никнат нови още по-алчни, още по-безскрупулни и още по-брутални.

    ОтговорИзтриване