КЪМПИНГ ПРОПАГАНДА

събота, 12 януари 2013 г.

Продават къмпинг Каваци на Банев за над 1.3 млн. лв. след Свети Валентин

 Нова година, нов къмпинг кошмар. Колелото се върти и ТИМ прибират поредната плячка в торбата. Погледнете какво написах преди два месеца.. Познайте кой ще спечели търга през февруари..

 12 Януари 2013, Събота
Автор: Бесове.бг

Частният съдебен изпълнител Тотко Колев организира публичен търг на 15 февруари

34 775 квадратни метра от една от най-апетитните и живописни местности по родното Черноморие – къмпинг Каваци вече се продават. Частният съдебен изпълнител Тотко Колев извади имотът на публична продан заради задължения на собственика му – фирмата „Хелио-тур-с“, зад която стои бизнесмена Николай Банев.  Началната цена, от която ще започне наддаването, е 1 340 850.00 лв. Кандидатите трябва да подадат документи до Свети Валентин, а на 15 февруари ще се проведе самият търг.

Къмпинг Каваци е един от най-предпочитаните по нашето море, въпреки че от годините на соца, там подобрения почти не са правени. Преди повече от 20 години „Хелио-тур-с“ приватизира терена, но не е платила за него. Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол е взискател по въпросното изпълнително дело.

Само преди два месеца, в средата на ноември холдинг „Нов век“ бе обявен за новия собственик пък на къмпинг „Градина“, след като Окръжният съд в Бургас отхвърли  жалбата на „Хелио-тур-с“ АД срещу публичната продажба на апетитния имот. Агенцията по приватизация обяви на търг три имота на дружеството, което притежава къмпингите „Градина“, „Каваците“, „Златна рибка“, „Веселие“, „Черноморец“, резиденция „Созопол“ и ресторанти, тъй като единият от акционерите в него – „Приват турист“ ООД вече 12 години дължи на държавата 630 000 долара без лихвите. През 2000-та година РМД-то „Приват турист“ купува 40% от „Хелио-тур-с“ АД за 700 000 долара, но внася само 10% от сумата и повече не плаща и цент.

За да си събере парите, Агенцията по приватизация извади на търг три имота - бившето бюро за комплексни туристически услуги в Созопол, винарска изба в Созопол и къмпинг "Градина", чиято първоначална цена  бе 1 670 000. За първите два нямаше купувачи и те отпаднаха, но за къмпинг "Градина" се яви сериозен кандидат с пари – холдингът „Камп интернешънъл“, който се свързва с „ЦКБ груп“ и „Химимпорт“, все дружества на ТИМ.

Агенцията не трябва да продава активи на „Хелио-тур-с“ АД. Те не са собственост само на длъжника „Приват турист“ и така се ощетяват останалите акционери, които не й дължат нищо. Държавата просто трябва да обяви за нищожен приватизационния договор с „Приват турист“ и да стане собственик на неговите акции, каза тогава изпълнителният директор на „Хелио-тур-с“ АД Блага Брайнова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар