КЪМПИНГ ПРОПАГАНДА

събота, 22 октомври 2011 г.

Краят и на къмпинг "Градина"!

Мутри трошат къмпинг „Градина”, Панайот Рейзи и хората му мълчат

Изпълнителният директор на "Хелио-тур-с" АД Блага Брайнова е безсилна пред багерите на бизнесмена Людмил Стойков. „Оправяйте се в съда” казали полицаите, а пред тях се събаряли оградите.

08 Октомври 2011, Събота Автор: Златка НИКОЛОВА снимки и видео: Добромир ДОСКАЧАРОВ

Защо община Созопол хариза 39 декара в къмпинга за 64 лв. на кв. без да ги притежава на Людмил Стойков, питат от "Хелио-тур-с"

Близо 75 яки момчета с тежки строителни машини, наети от фирмата на Людмил Стойков „Градина” АД помляха в понеделник оградите на къмпинг Градина пред очите 7-8 слисани служители на "Хелио-тур-с", която е собственост на Николай Банев. Поредната саморазправа, в основата на която стои спорът около собствеността на златната земя на къмпинга, не е от вчера, но се случва 20 дена преди изборите и с абсолютното безхаберие на местната власт в Созопол (виж видеоматериала). Скандалът между двете компании продължава да се ожесточавас всяка година, но този път строителната механизация на пернишкия бизнесмен влезе в къмпинга и работниците му подготвят терена за строителство, видя екип на Бесове.бг.

Преди повече от 10 години "Хелио-тур-с" АД купи къмпинга след приватизационна сделка и притежава всички документи за собственост. Другата компания - "Градина" АД изникна през 2003 г. До 2008 г. община Созопол държеше в нея 25%, като участваше с апортна вноска от 39 дка земя. Останалият дял беше на "Дюни" АД, което участва с инвестиционни средства за изграждането на ново вилно селище. Управител на "Градина" АД е Людмил Стойков, който притежава ваканционно селище "Дюни" и пернишкото дружество за търговия с метали "Ладимекс".

През ноември 2008 година общинският съвет на Созопол взе решение да хариза златните 39 декара на къмпинг Градина на Людмил Стойков за 64 лева на квадратен метър като продаде апортната си вноска. „Знаете пазарната оценка на имота, поне 150 евро на квадратен метър е! Все пак това е къмпинг „Градина”!, възмутено коментира Блага Брайнова, изпълнителен директор на "Хелио-тур-с". Според нея Людмил Стойков продължава да има безапелационната протекция на община Созопол.

Акцията организирана от Людмил Стойков в понеделник не възмутила общинските полицаи. Служителите на реда в деня на саморазправата казали простичко „Оправяйте се в съда”. Блага Брайнова разказа още, че 20 дена по-рано камион „Мерцедес”, собственост на „Градина” АД се блъснал в оградата на "Хелио-тур-с" като се опитал да я събори. Тогава общинска полиция задължила двете страни да не използват силови методи да си решават законно проблемите и ги накарала да се подпишат. Въпреки това от „Градина” АД вкарали с натиск строителните машини в къмпинга, които работят ежедневно. „Явно собственикът на дружеството има солидно политическо лоби и не се притеснява, че нахлува в чужди терени. Въпреки че сме писали десетки жалби срещу него в общината, до ден днешен кметът Панайот Рейзи не е реагирал. От както е създадено дружеството „Градина” АД, никой не е потърсил правата си в съда за да докаже собствеността на земята. Тези хора действат единствено чрез саморазправа с протекцията на местните политици, каза още Брайнова. От "Хелио-тур-с" са категорични, че те са собствениците на терена, т. к. имат нотариален акт за собственост общо на 75 декара от територията на къмпинг "Градина". Според тях поземлената комисия в Созопол неправилно е върнала през 2002 година парцела на общината, която по-късно решава да го продаде на Людмил Стойков.

besove.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар