КЪМПИНГ ПРОПАГАНДА

събота, 22 октомври 2011 г.

С всяка изминала година летният сезон се свива, а желаещите да почиват у нас намаляват

Немците анулират резервации в Слънчев бряг, разбрали, че октомври тук е скучен

Рекордно слаба заетост отчитат туроператори през октомври по морските ни курорти

12 Октомври 2011, Сряда
Автор: Златка НИКОЛОВА

С всяка изминала година летният сезон се свива, а желаещите да почиват у нас намаляват

Рекордно слаба заетост отчитат туроператори през октомври по морските ни курорти. С всяка изминала година летният сезон се свива, а желаещите да почиват у нас намаляват. В момента в Слънчев бряг работят около 2-3 хотела, малко повече са на Златни пясъци, коментира представителят на Алтурс и Чедок за страната ни Венцислав Танчев.

Тунизийските хотелиери вече предлагат 10% по-евтини пакети за следващото лято, алармира представителят за Алтурс за страната ни Венцислав Танчев.

В момента почиват основно немски туристи. Техни сънародници обаче са отказали резервации в последния момент, разбрали, че през октомври бизнесът по морето ни не работи и по курортите е пусто.

Според Танчев скъсяването на сезона по морето е необратима тенденция. Повечето магазини, аткракциони и заведения по морските ни курорти са ударили ключа преди края на миналия месец. Така и малкото дошли в страната ни туристи остават разочаровани, а някои от тях не се връщат повече по Черноморието ни.

Приходите през това лято са значително повече спрямо сезона от 2010 година. В същото време редица разходи като електроенергия, туристически данък, заплати, горива са се покачили. Така за много хотелиери и туроператори печалбата от дейността няма да е по-висока от миналогодишната, категоричен е Танчев.

Както Бесове.бг писа, за първа година отчитаме истински бум на ирански туристи. Първите летовници от Иран са дошли през средата на юни, а последните са отлетели през септември.

Според представителя на „Алтурс“ и „Чедок“ в страната ни Венцислав Танчев този екзотичен пазар се налага все повече у нас и бележи ръст това лято. Цените на пакетите, които заплащат иранските туристи, са с 20-30% по-високи от тези на другите летовници.

В средата на ноември започват записванията на немски пазар за следващата година. Много хотелиери са запалили нивата на пакетите от това лято, други обаче са вдигнали цените от 2-3% до 4-5%.

Каква ще бъде картината през следващото лято зависи и от ситуацията в Тунис.

„Тунис като дестинация ни е основен конкурент. Събитията там отдръпнаха много немски туристи през това лято, които избраха България за морска почивка. В момента страстите там се успокояват, а тунизийските хотелиери вече предлагат пакети с 10% по-ниски цени”, каза още Танчев.
В категории: Бизнес
besove.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар