КЪМПИНГ ПРОПАГАНДА

понеделник, 20 юни 2011 г.

Цинизмът www.campingarapia.com - хотел "Кораба" - "къмпинг" "Арапя"

Душата ми изгоря, когато видях преди няколко години построеното безумие точно върху скалите между големия и малкия плаж на Арапя. Безочието на собствениците му да се рекламират по този начин и с този адрес в интернет е поредното доказателство за къмпинг ужасът случил и случващ се в България. Селската грандоманщина и явния комплекс за малоценност тържествуват и се надсмиват над целия залив.. "Кораба" - каква арогантност, една откровенно бездарно направена камара бетон да засенчи завинаги морето.. Алчността се преплита с духовната бедност на хората разрешили и осъществили построяването на тази "хотелска" карикатура. Същото важи и за сградите опасващи малкия плаж. Заедно с "корабчето" те слагат край на идилията Арапя. Някои си мислеха, че хотелът на Маргините построен в лозето, който отдавна не е техен, е грозен и не на място, аз не мисля така.. Кораба и ко са пирона в ковчега на Арапя.

Както писах, къмпинг "Арапя" не съществува. Това което посетителите на тази бивша уникална част от българското морско крайбрежие ще видят, е поредното безугледно застрояване по най-просташки, нагъл и вандалски начин. Земите в околовръст на бившия къмпинг са нацепени на малки парцели из които всеки собственик, който веднъж е бил някъде на бунгало или има спомен от старата Арапя, е сътворил жалко подобие на концлагер. Това не е къмпинг, нито къмпинги, това отново е българската простотия, бедност и мизерия..

6 коментара:

  1. И тук реакцията на хората от Google беше светкавична :) CAMPINGa почти веднага беше натирен на 5-та страница при търсене с "къмпинг арапя". В рамките на първите 24-ри часа след публикацията при търсене, настоящата статия излизаше веднага под линка на злополучния "Кораб". Не случайно адресът на "корабчето" е подчертан и стои винаги най-отгоре при търсене в "Блогове" с дума "къмпинг"..

    Кой стои зад българската администрация на Google.. със сигурност хора свързани с безобразията по морето..

    ОтговорИзтриване
  2. Гони ли ме интернет параноя.. не мисля.. точно 3 часа и половина след коментара ми, бота на Google върна материала на първа страница с търсене "къмпинг арапя" отново под безумния адрес и сайт на "Кораба".. ще видим утре какво ще стане.

    ОтговорИзтриване
  3. На 08 юли блогът ти е на 5-а страница. Сигурно си то знаеш това. Иначе снимките показват потресаваща помия изсипана на брега. Местните дерибей си правят каквото си искат! След като съм на твоето мнение и считам, че до масови протести едва ли някога ще се стигне, очаквам икономическата нерентабилност на подобни начинания да ги съсипе...
    Георги М.

    ОтговорИзтриване
  4. Да, манипулацията при търсенето в интернет е очевидна. Чудно, защо България се нарежда до страни, като Китай, които ограничават свободните публикации.. но така е, като от времето на войните и сега страната се управлява с полицейщина, а не от обществеността..

    Аз ставам от ден на ден по-повече и повече песимист, за бъдещето на българските земи.. Както се вижда ситуацията тук не се определя от световните понятия за рентабилност и устойчиво развитие, а от някакви тъмни процеси на преразпределение на огромни потоци спекула и откровенни кражби от каквото се сетите..

    В основата си злото е сторено, Арапя, а и много други прекрасни места в България никога няма да бъдат същите..

    ОтговорИзтриване
  5. Арапя беше хубаво място някога! Сега е само мръсна плажна ивица и алчни хорица строящи бунгала и хотели на безумни цени!

    ОтговорИзтриване
  6. Посетихме така наречения хотел Кораба през лятото 2014.Моля Ви не правете нашата грешка. Условията и хигиената е ужасна. Непочистени стаи, воняща канализациа мръсно бельо.Липса на хигиенни материали и ежедневна санитарна хигиена. Това дори не е хотел а са стаи които се отдават под наем .Собственикът сам си го е нарекъл хотел с цел измама на такива като нас.Определената цена от 60.00лв не отговаря на предлаганите услуги. Не го препоръчвам горещо на никого.

    ОтговорИзтриване