КЪМПИНГ ПРОПАГАНДА

четвъртък, 23 юни 2011 г.

Супер палатките Cabanon

Винаги когато става дума за къмпинг, първата ми мисъл е за пясъчните дюни и палатките разпънати под палещото слънце. За почитателите на къмпинга домът е палатката. И така е от стотици години насам. Пример са бедуините кръстосващи по два пъти в годината от арабския полуостров до междуречието и обратно. Техните палатки, в миналото носени от камилите, сега се пренасят с камиони. Това са супер палатки. Платнищата са от памучен плат, който пази хладно и не пропуска прах и пясък. Конструкцията е вид шатра която покрива до няколко стотин квадратни метра площ!!! Това е животът за бедуините, но за къмпинг почивка на отрудения европеец подобни мега тенти, меко казано, са непрактични. Вече разгледахме видовете палатки за къмпинг и сега искам да ви представя няколко производители на супер палатки, които са еталон за качество и престиж в къмпинг екипировката.

Има няколко европейски фирми, които произвеждат палaтки от над 50 години насам и все още шият тентите си в Европа. Mалко българи са чували и още по-малко виждали палатки на френския производител Cabanon. За мен тази марка е символ на къмпинга. До сега не съм я давал за пример, защото моделите, като цена за изстрадалия българин са буквално непрактични, но е факт, че Cabanon произвеждат вероятно най-качествените сериини палатки в света.

Cabanon Mercury > палатка ремарке, платнище памук, рейки стомана, 4+4 места, цена 5399 Евро

Отличителната черта на Cabanon е качеството на плата и свръх прецизната изработка. Всяка палатка ушита в цеховете на Cabanon в Дюкерк има сериен номер! Cabanon за 2011-та произвеждат 5 серии палатки - NATURE, CLASSIC, COMFORT, палатки ремаркета и тенти/палатки за каравани.

Искам да ви покажа модел на Cabanon от серията COMFORT. AWAYA е тунелна супер палатка призвеждана в три размера. Awaya 500 е най-голямата тента от серията и струва 2,395 Евро. Тя има платнище от 100% импрегниран памук. Специалният брезент е с цват пясък/пеликан, който е най-устойчивият на пустинен пек /установено от личен опит/. Размерите са класически 5х5.4 м плюс козирката 1.5 м. Вместимостта е 6 човека. Рейките са от алуминии, а общото тегло на конструкцията, за постигнатия обем, е точно 50,6 кг. Обърнете внимание на относително малките странични прозорци и липсата на допълнителни входове. Това не е случайно. На слънце, колкото по-малко монофилм и мрежи имате по палатката, толкова по-хладно е вътре. Вижте как козирката скрива прозорците на входа. В допълнение може да се отвори цялата предна страна за цялостно проветрение през деня. Имал съм възможност да се докосна до този модел на Cabanon и гарантирам, че всеки цент вложен в нея си заслужава.

Ето я и нея >


Следващият модел Elza е също от серията COMFORT, но е класическа шатра и струва само 779 Евро. Платнището е от памук с парчета импрегниран полиестер, рейките са от стомана, вместимостта е 4-ри човека, а теглото на конструкцията е 33 кг.


От серията CLASSIC ви показвам моделите Kentucky 3 /памук, 3 места, 299 Евро/ и Patrouille /памук, 4 места, 569 Евро/. Някои си мислеха, че класическите "хималайки" нямат бъдеще :)



Cabanon NATURE са съвременни палатки реплики на доказани от векове палаткови конструкции. Отличителното при тази серия на Cabanon са рейките, които са от дърво! Моделът Montana е от памук, събира двама възрастни и едно дете, а цената му е.. 459 Евро. Yamaska е малко по-голяма пирамидална палатка, която има предверие разгъващо се като козирка за слънце. Отново памук, 2+1 места и цена 599 Евро.



Капакът на супер класиката е Bonaventure, памучна пирамида за двама възрастни с две деца, тегло от 32кг и цена.. 979 Евро.


Cabanon са култ за французите и за хората пристрастени към къмпинга в западна Европа. Засичал съм положение на изчерпана наличност от дадени модели в сайта на Cabanon. Не вярвам някой българин да инвестира в подобна палатка, но трябва поне да знае кое е върха в къмпинг екипировката!

Предстои да ви запозная с още супер марки палатки!

Няма коментари:

Публикуване на коментар