КЪМПИНГ ПРОПАГАНДА

сряда, 29 юни 2011 г.

"Черна станция" ли е CAMPINGa..

Въпросът е основателен. Преглеждайки архива на блога, не мога да не отбележа, че от публикациите ми лъха негативизъм. Злокобните констатации и обвиненията за разруха и унищожение на българската къмпинг среда са запълнили страниците. Тук-таме някоя хардуерна статия поосвежава нещата, но като цяло е доста черно. Това не е странно и нелогично. Положението в България наистина е такова - черно. Отбелязвам го не само аз, много интелигентни хора в блоговете си споделят нерадостите в битието си, а международните издания направо "режат". Запознайте се например с публикациите на българската редакция на Deutsche Welle /Дойче Веле - Гласът на Германия/. Направо ще ви се изправи косата, какво негативно отношение има официалната държавна германска медия към случващото се в България - животът на българите и българската политика.. И, ако не знаете, радио Дойче Веле напуска българския ефир на 30-ти юни, защо ли!?

Така че, CAMPINGa е българската къмпинг черна станция..

Трябва да отбележа, че вчера 28-ми юни 2011 CAMPINGa подобри рекорда си от уникални посещения и достигна 123 потребителя за деня. Предишният рекорд беше поставен през юли 2010-та - 107 посетителя. Вчерашното подобрение е третото за тази година след като последните дни, от събота насам, уникалните посещения са минимум 100 на ден. Това като цяло е добре, защото значи, че публикациите се четат. Лошото е, че почти няма коментари и реакции. Това е поредното доказателство, че къмпинг темата не е интересна за българите. Те не са социални и преобладаващо на сериозни теми се изявяват като информационни воайори. Другата крайност е коментарния ексхибиционизъм - една голяма част български потребители вземат отношение в посещавани издания и форуми, просто за да си запълват времето и да си галят егото. Казвам го, защото от време на време преглеждам някои форуми и коментари към статии в популярната преса. От последните съм направо изумен, каква плява и огромен обем празнодумия може да предизвикат политически и футболни статийки, например.. За Фейсбук, да не говорим..

Аз не вярвам скоро положението в българското къмпинг пространство да се подобри, но ще опитам да му повлияя, до колкото мога..

2 коментара:

  1. Здравей! Ще си позволя да ти противореча. Това, което ти наричаш черногледство, аз наричам реално представяне на нещата. ...или нещата наречени с истинските им имена. Не обичам да се заблуждавам и ми допада да научавам истината. Тя, както се знае, е неудобна. Всъщност, големият проблем на България е, че народонаселението се капсулира (главата в пясъка) в стремеж да избяга от ежедневието. Много удобно. Живял съм над десетилетие из Скандинавия и честно казано, няма по-непротестиращи хора от българите!

    Успех! Следвам те!
    Георги М.

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей Георги! Благодаря за коментарите и последователността ти! За съжаление истината за България и към днешна дата е ЧЕРНА. Каквито и новости да се постигнат, каквото и подобряване на битовата среда да се направи, то ще е порочно и ще подлежи на диструкция. Причината е, че хората са мутирали, "съветизацията" /от наложените в близкото минало СССР порядки и взаимоотношения/ не е понесла на традиционно патриархалното българско народонаселение.. В комбинация с липсата на религиозност, резултатът е това което виждаме и усещаме около нас в момента - безчовечност, алчност, просташки манталитет, безугледна корупция, безскрупулна крадливост и безмерна наглост..

    На тоя фон - "какъв ти къмпинг ме гони, човече"..

    ОтговорИзтриване