КЪМПИНГ ПРОПАГАНДА

понеделник, 27 юни 2011 г.

Първа линия

Постът ще е мрачен, ако някой не му харесва да не го чете.. Отделно, сигурен съм, че ще има посетители които ще се разсърдят и няма да одобрят възгледите ми..

До преди десетина години не се замислях над проблема "Първа линия". В къмпинг пространството мисля, че това е български патент. Той замества лелеяните амбиции на някои хора да имат "късче от морето" само за себе си, почти без пари, ако може за винаги. Преди 20 години на Арапя имаше /и продължава да има/ собственици на каравани, които с години седяха на едни и същи места точно над скалите на Скаридката или около малкия плаж /там сега е застоено именно от хората които с години заемаха "Първа линия"/. Те правеха огромни проблеми на други къмпингуващи, които искаха да застанат дори и само за седмица някъде до тях. Така е и сега на БашБара. Добре известно беше, че за да се вмести някои нов персон на плажа на Градина трябваше някой от старите да умре, но миналата година Банев сложи край на тези потомствена къмпинг "аристокрация", набивайки безумните си цени. От гледна точка проблема "Първа линия" това беше добре, но като цяло не помогна на къмпинг обществото, а само още повече го разби.

Искам да кажа, че къмпингуването "Първа линия" за цял сезон на българското море е своего рода дискриминация и незаконно заграбване на общодостъпен /по закон/ плаж или бряг /караваните по носа на Арапя/. И преди съм изказвал възмущение, но след това което видях на БашБара миналата година, просто не мога да не покажа отвращението си от безумните отношения там. Цялата обстановка е заприличала на някаква бутафорна снобска къмпинг комедия. По страшното е, че феноменът се пренася и на Каваците, където до скоро нямаше подобни отношения.

Няма да давам примери "как е по другите страни", само още веднъж ще подчертая, че "Първа линия" е порок, който допълнително унищожава къмпинг живота в България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар