КЪМПИНГ ПРОПАГАНДА

сряда, 8 юни 2011 г.

Какво да очакваме от настоящия къмпинг сезон в България..

Някои хора вече откриха сезона на палатка, други с кампер, трети вече са пренесли покъщнината в караваната и заемат места на "първа башбарска линия", а останалите заинтересовани от къмпинг тематиката се оглеждат накъде да тръгнат когато часът на отпуската удари. Но какво да очакват тази година по родните къмпинги.. Всъщност почти нищо ново. Цените са същите, мизерията също. Тук-таме има метната по някоя блажна боя и това е..

Интересното е, че се наблюдава известно позитивно раздвижване в изказванията на разни държавни и общински чиновници по въпросите на къмпинга в България. На тази основа е възможно, източвайки някой лев от хазната и лелеяните еврофондове, догодина след изборите, да се появят някои нови къмпинг придобивки. Но е още рано да се размечтаваме, как Градина ще осъмне с 5 звездни тоалетни и светодиодно осветление нежно блещукащо между възстановените дюни.. дъра, бъра..

Това което се появява в къмпинг пространството тази година са няколко нови или обновени урбанизирани места за къмпинг в континенталната част на страната. Едно от тях е къмпинг Батак. Поради липсата на сериозни инвестиции в къмпинг туризма, този сезон мини къмпингите, направени из полетата от чужденци заселили се в България, силно ще просперират. За това работят самите чужденци, за разлика от българите, които здраво са се хванали за бетона, дограмата и външната изолация. Пример са къмпинг Велико Търново и къмпинг Сакар хилс.

Едно е ясно, през настъпващото лято се задава нова ултра вълна на дивашко къмпингуване.. Практикер от сега са намалили цената на скарите, а Кауфланд и Пикадили здраво предлагат мариновани пържоли на най-ниска цена /по-ниска от румънския кашкавал, който е на стойността на най-евтиния български :)/..
Това ни очаква, като разнебитено и бедно общество.. мърляво лагеруване с ядене, пиене и тези три неща, някъде където няма да ни вземат пари и няма да ни гонят със стари ръждясали лади в 3 сутринта, светещи само с един фар...

Ако някой има по-различна и актуална информация за къмпингите в България, моля да я сподели в коментари. Предварително благодаря от името на читателите на КЪМПИНГа, които от началото на месеца отново нараснаха над 60 уникални дневно!

До скоро..

3 коментара:

  1. Най-добре да къмпингуваш в България на място, където няма къмпинг :) Палатка, портативен душ, слънце и море

    ОтговорИзтриване
  2. Иване, сигурно си прав, но е невъзможно всички да хванат гората или да насядат по дюните.. Преди милицията преследваше свободно къмпингуващите, сега са разни концесионери, гранична полиция и собственици на земи и гори. Това не е решение още повече, ако си с невръстни деца..

    Ясно е, че обществеността е абдикирала от възможността да създава и контролира качеството на живот в България, но трябва ли това да продължава!? Живееш в Германия, защо се пресели там.. предполагам си ходил на немски къмпинг и знаеш как е.. в България имахме подобни къмпинги, защо пак да нямаме!?

    И един страничен въпрос, как се справяш с душа и водата на място без къмпинг? Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Имаме си душ, който сгрява водата за няколко часа. Слагаме няколко 10 л. туби за прясна вода и давай.... и така макс 3 дни. Повече не може в БГ, но както казваш, тук в Германия, къмпингите са на ниво и си имат душове, мивки, тоалетни, кухня, столова и тн. Все удобства, за които си плащаш 20-25 евро за палатка, кола и 2ма души. В България тази цена, може спокойно да е 20 лв. след като получаваш баня и условия за по-дълга почивка на къмпинг, ще има доста посетители. Дано се инвестира повече в къмпинг места в БГ, защото те ще се изплащат.

    ОтговорИзтриване