КЪМПИНГ ПРОПАГАНДА

петък, 30 юли 2010 г.

Краят на CAMINGa.. !?

Не съм пророк, но краят на българската къмпинг урбанизация настъпи. 2010 е преломна за българите които имаха някаква надежда, че аутдора /outdoor/ ще просъществува и тук. Но уви, икономико-политическите кръгове в България убиха и последната вяра, че нещо може да се оправи. Не съм радетел на соц времената, но по онова време имаше много по-европейска мисъл отколкото сега.. звучи кощунствено, но е истина. Освен, че се затриват останките от българските къмпинги със скоростта на светлината, но и медииното пространство здраво се цензурира на тема къмпинг..

Какво се случи от един месец насам… “смешният” блог, който поддържам, просто беше “заглушен”. Това не е параноя и техническо невежество, а неоспорим факт. “Всемогъщият” Google е машина за пари и тя гарантирано допуска манипулиране на резултатите при търсене. Как става това е друг въпрос… След изразената от мен подкрепа и препубликуваните материали от пресконференцията за “Блатното кокиче на Корал” на 24-ти юни, премина уикенда с обичайната посещаемост на блога от 50-60 човека дневно, което класираше CAMPINGa при търсене в Блогове на Google, от около година насам, винаги на първа страница в резултатите. На 28-ми юни - понеделник към обяд CAMPINGa беше запратен трайно на 10-та страница с резултатите при същото търсене и посещаемостта спадна с над 60%. Към днешна дата положението е същото, след кратък “пробив” от 13-ти до 21-ви юли, когато благодарение на постнатия от някой линк във форума на “българските майки кокошки” /в случая те помогнаха на блога :), за което им благодаря/ посещенията се вдигнаха от 10-17 до 77-107 уникални на ден.. сега са 18-37.

По подобен начин бяха игнорирани и страниците на медиапул и клуб екстрем, вероятно и някои други издания, които са захапали темата за схемите около “Корал”. В момента съм с ясното съзнание, че тази постна статия може да извади завинаги блога от индексите на Google, още повече, че поне засега, използвам и платформата Blogger на същата корпорация. Възможно е българските администратори и сървъри на Google да се контролират от икономическите кръгове свързани с моментната политико-икономическа ситуация, но ние никога няма да разберем това. Едно е ясно, в България всички управляващи, без значение от партийността им, са свързани като новородено с безумните финансови схеми унищожаващи нормалното развитие на българското общество и в частност на къмпинг туризма.

Аз, напук на действителността, малоумното правителство и определено простия му ръководител, всички схеми и бездарни местни владици с които са забъркани, ще продължа да пиша за къмпинг живота в България, къде от носталгия, къде за да поддържам идеята за цивилизован урбанизиран живот на открито..

Ще поживеем, ще видим.. може да се окаже, че аз съм в грешка, но е много малко вероятно..

Няма коментари:

Публикуване на коментар