КЪМПИНГ ПРОПАГАНДА

петък, 28 март 2014 г.

Община Приморско търси наемател за пустеещия от години къмпинг "Атлиман"

Новината е оптимистична. След като по-миналата година селяните от Китен прецакаха някаква фирма да използва останките от соц къмпинга, в следствие на което бунгалата и рецепцията бяха унищожени, последва злокобно затишие. Вариантите включваха промяна статута на парцела и ударното му застрояване, но явно здравият разум на принципалите в Приморско е надделял и къмпинг Атлиман може би ще продължи да съществува. В какъв формат предстои да видим. За сега информация няма.


Общината в Приморско ще обяви таен търг за отдаване под наем на пустеещия от години къмпинг "Атлиман" край Китен, решиха в петък градските съветници. Началната цена, от която ще тръгне наддаването, е 17 500 лв. без ДДС, а победителят ще ползва терена за десет години.


Бъдещият стопанин ще трябва да инвестира в подобряване състоянието на къщичките в къмпинга и да облагороди местността. С приходите от наем пък общината в Приморско ще си осигури допълнителни средства за подобряване целия облик в района на къмпинга, който е разположен край живописния широк и скалист плаж Атлиман.


След изтичането на срока на договора извършените подобрения ще останат в собственост на общината. До това решение на Общинския съвет се стигна след положителното становище на кметския съвет в Китен. Проведено бе и обществено обсъждане с населението и местният парламент получи пълна подкрепа от жителите на морското селище.

mediapool.bg
15:58 | 28.03.2014 |

1 коментар:

  1. Кога ще пусне търгът кога? Новината е от три месеца аз гледам за търг от три месеца на сайта почети всеки ден и няма и нямя

    ОтговорИзтриване