КЪМПИНГ ПРОПАГАНДА

петък, 10 февруари 2012 г.

Видело за българското крайбрежие

Очевидно е, че природните стихии не прощават човешките безумия. На 17-ти октомври 2011-та циклонът само "погали" малоумията наблъскани по плажа на Каваците, но през нощта на 7-ми срещу 8-ми февруари 2012 около 23:54 на 7-ми морето взе своето. Плажът на Каваците е почти изчистен от гадните бараки. Гигантските вълни, непомнени от много българи, пометоха амбициите на разни човечета за лесен плажен бизнес от безумни бутафорни барове и безобразни постройки. Подобно е положението не само на Каваците до Созопол, така е на Оазис, Арапя, Харманите, Централния плаж на Созопол, Ивицата на Поморие-Ахелой, плажа на Слънчев бряг, крайбрежието на Обзор, Кранево, Приморско.. Въобще водата не е простила наглостта и глупоста на никое човече опитало да заграби част от българското море.

За мое съжаление аз лично не можах да съм там, но имайки предства от това което беше на 17-ти октомври съм сигурен, че гледката е била чудовищна. Както се оказа, почти никой не е документирал бурята, с изключение на кратки аматьорски кадри от Царево и Варна.

Ако някой има повече информация за "разчистването" на сметките между морето и човека през изминалите буреносни дни, моля да ги сподели в коментари!

4 коментара:

 1. ЧУДЕСНА НОВИНА! Даже смятам, че е редно всяка зима Черно море да самоочиства бългаската част от крайбрежието си. Само съжалявам, защото едва ли е успяло да се справи с по-масивните бараки представляващи хотелчета построени върху Дюните.
  Георги М.

  ОтговорИзтриване
 2. Здравей Георги,
  Аз мисля, че тепърва предстоят климатични катаклизми, които ще ни отърват от наглостта човешка и злото сторено на земята.. но от едно ме е страх. Човечетата са алчни и сега ще се активизират амбициите за "брегоукрепване", което ще доведе до още по-безумни глупости и обезобразяване на брега. Дано да не съм прав. Хубавото е, че морето даде урок на човека!

  ОтговорИзтриване
 3. добро утро Surfer! Виж какво намерих тази сутрин:
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/02/28/1775979_svobodnoto_kumpinguvane_po_chernomorieto_moje_da_bude/

  лек ден,
  Георги М.

  ОтговорИзтриване
 4. Благодаря Георги, за линка, не бях чел статията!
  Мисля, че коментарите под самия материал казват всичко. Това се казва "след дъжд качулка". И не е случайно, сега икономико-политическите кръгове искат да "зазидат" всякакви възможности за начушаване на статуквото.. Място за "старите" къмпинги просто няма.

  ОтговорИзтриване