КЪМПИНГ ПРОПАГАНДА

неделя, 6 ноември 2011 г.

Къмпинг след изборите 2011

Както Ви обещах, след преминалите избори ще се появят някои къмпинг амбиции на новите управляващи. Пример за това е избраната за кмет на Шабла Райна Бърдарева. "Професорката", както е известна г-жа Бърдарева, освен, че е родом от Шабла е и преподавател в НСА /бивш ВИФ/ по история на спорта.. има титла Професор от същия институт по въпросите за Олимпийското движение. Освен с историята на Олимпизма, тя е популярна и с писането по соц време на историята на "Левски-Спартак", за която търпи доста обвинения.. Дали Проф. Райна Бърдарева може да бъде полезна за българското къмпинг пространство, тепърва ще видим, но изявлението и пред вестник "Нова добруджанска трибуна" звучи оптимистично. Ще следим темата и се надяваме обещанието й да бъде спазено.


САМО ОБЩИНА ШАБЛА С НОВ КМЕТ
2011-11-01 @ 18:14 EET

Проф. Райна Бърдарева - кмет на община Шабла, пред НДТ

- Проф. Бърдарева, кое е първото чувство, което Ви вълнува непосредствено след спечелването на изборите за кмет на Шабла?

- Първото чувство е отговорност, защото много очи и много надежди са вперени в мен. Това ще е най-трудното - хората ще имат очаквания и трябва така да подредя дейностите, че да има бърза реализация.

- Кои са приоритетите Ви като кмет на община Шабла?

-
Първите мерки ще са свързани с това зимата да не ни свари неподготвени. Трябва да се види какви са наличностите, какво още е необходимо. Другият приоритет са проектите за социално развитие на общината. Няма работни места, не функционират никакви предприятия. Ще говоря с инвеститори, най-вече чужди, и през пролетта да започнем да изграждаме един модел на къмпинг. Общината трябва да го развие на тази 35-километрова ивица. Говоря за къмпинг от типа на 21 век. Ако се направи и се открият работни места, ще дойде кураж. Друг приоритет е зеленчукопроизводството. Тази година беше много трудна, много от производителите са на път да се откажат. Говорила съм с инвеститор и през 2012 година трябва да започне да функционира фабрика за преработка на зеленчуци. Трябва да се обърне внимание на този феномен "Тузлата", на възможностите за лечение, които предлага. За мен се вихри голяма трагедия, така е и в други общини, със статуса на ромското население. Ще проведем научно-практическа конференция с участието на всички институции, които имат отношение към тези проблеми, и на техни представители. Има опасност от сериозни заболявания и за да не се превърнат в епидемия трябва да се вземат бързи, крути мерки.


- Проф. Бърдарева, очаквахте ли да спечелите изборите?

- Беше трудно. Мисля, че в основата е добрата организация на кампанията. Може би и хората разчитат, че контактите ми в София ще доведат до привличането на инвеститори.

ndt1.com


Пълен антипод на къмпинг перспективите в община Шабла е Созопол. Той падна за втори път в крайно мръсните ръце на "Пинко", както е по-известен омразният лигльо и местен корумпиран шут Панайот Рейзи. С негова помощ не само се презастрои Созопол и околностите му, но и се унищожи къмпинг конгломерата "Градина-Каваци". В Созопол се прояви и характера на управляващата в момента партия-държава-сбирток от икономически и криминални схеми обслужваща интересите на шепа престъпно забогатели спонсори. Тази партия, която до преди броени седмици имаше свои кандидат /Областният управител Константин Гребенаров родом от Созопол/, кълнящ се как ще отреже главата на шута Рейзи и ще го вкара в затвора, за безграничните му корупционни глупости затрили бъдещето на Созопол, нежно го покри с крилото си, като неин кандидат показвайки категорично, че е част от мръсната игра. Тази игра на пари и власт няма за цел по-добрия начин на живот на хората в Созопол и устойчивото развитие на региона и България, тя няма за цел да направи от туризма "злато" и туристите щастливи, че са били на море точно там, не, нейните "правила" касаят само едно, съхранение на "откраднатото имане" на което да се радват само играчите на мръсната игра.. Както един неуспял кандидат за кмет на Созопол заяви, "в Созопол цари една пълна посредственост"..

Като резултат от запазването на статуквото в община Созопол, къмпингите между Созопол и Черноморец и на Каваците ще бъдат заличени. Казвам го, защото с очите си видях развихрилото се строителство през октомври 2011. Строи се усилено зад Смокиня, строи се до Златна рибка, строи се и в Градина.. За да се прикрият далаверите е оставен Шутът. Показателен е фактът, че старият път за Созопол покрай къмпинг Градина е в окаяно състояние, а пътят от Созопол за Царево през Каваци-Дюни е задънен, защо, ами много просто, за да не се вижда от пътуващите през зимния сезон какво правят "строителите на нова България"... застрояват последните прозорчета към морето за себе си.

В Приморско отново има интрига, в която понятието къмпинг не съществува..

По на юг също има след изборна драма, там простоватият Петко Арнаудов беше сменен от един младеж наивно или нетолкова съгласил се да влезе в играта на управляващата клика. Фамилията му е интересна и професията също, новият управител на Царево и околностите се казва Георги Лапчев и е горски началник в Царево. Какво ще или няма да направи младежът за къмпинг останките на Арапя, Оазис и бившия Корал не е ясно, но това което аз видях през октомври е активно напредващото на юг престроителство на ивицата Оазис. Явно място за още бетон на бившите дюни все още има.. Старият път от Китен до Царево вече не е път а канавка, която цяло лято туристите са орали за "да си почиват на море"..

Ето и един коментар под статия за изборите в Царево, който казва всичко:


за царево
16.10.2011 13:16
Лапчев кмет , а 7 човека от герб в общински съвет = на цигуларя милионер , странджа без дървета , джонката милионер - арапя цялата в хотели , джарито милионер - ами те нестинарка вече я развалиха, но да има още какво да се крадне , какво да се построи .....

и още знаини и незнаи , крадци и милионери в управлението ни

които е от Царево , знае , че така ще стане


С две думи - сбъркана работа...

Няма коментари:

Публикуване на коментар