КЪМПИНГ ПРОПАГАНДА

сряда, 11 август 2010 г.

“Последователи” на CAMPINGa

Ако има постоянни посетители на блога, не може да не са забелязали, че той няма “Последователи”. За пореден път ще кажа, че това не ме учудва, нито разочарова. Просто доказва тезите ми за ненормалното общество в България. Тъпото е, че българите не взимат на сериозно живота на открито, затова в България всичко се залива с бетон. Дори и да има няколко групи активисти, които да надигат глас против безумните строителни процеси, те определено са толкова незначителни и немощни в действията си, че резултатът е нулев. Както се видя, скромните странички на този блог, силно подразниха някой във власт имащите политико-икономически кръгове и CAMPINGa беше “заглушен”. Това не ме смущава, само предизвиква още по-голямо отвращение от българското съвремие.

От няколкото коментара към разни мои статии, мога оптимистично да заключа, че това което идеалистично правя има смисъл и поне отчасти влияе на хората които искат да живеят свободно на открито.

Аз продължавам, който иска да ме последва, да заповяда. Ще се радвам към този блог да се присъединят и други автори. Ще се радвам да има и коментари :)

10 коментара:

  1. Вече имаш един последовател - поне за "цвят". Изключително информативен и полезен блог. Адмирации за упоритостта с която го поддържаш.

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей Георги,

    Благодаря за хубавите думи и подкрепата на блога!

    По случая изядох шоколадовите бомбони на жена ми, които тя така и не харесва :)

    Пожелавам да се присъединят още последователи, както и желаещи да пишат материал, а аз обещавам да не налитам на шоколада след това :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Здравей,surfer,аз от 1968 ходех там-до 2007,когато изравниха терена на "Веселие".А 2007 дъщеря ми се ожени в Созопол и ходя няколко пъти в годината,но от града надолу не припарвам,да не ми се повдига като гледам.Сватовете ми много добре описват схемата на разграбване и презастрояване,а и аз по ред причини разбирам какво и от кой се прави-нищо не можем да променим.Жалко за хубавите места по които аз порастнах,децата ми също,с внучетата-само на градския плаж,на юг дори не поглеждам,не ходете и Вие там,нали което не можем да променим,трябва да го приемаме!!!Веднъж коментирах за насипите на северния бряг на "Каваци",ще следя блога и мога да помагам с актуална информация,тъй като бях почитател на дивото къмпиране и ми е мъчно за тези места,най-много за скалите-там сега е непристъпно

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте, благодаря за коментара!
    Радвам се, че пишете, това показва, че не сте се примирили съвсем. И аз съм отчаян от безобразното положение в България, особено около Созопол, но не се примирявам и не го приемам. Смятам, че обществото, ако поиска, може да има воля да отстрани ужаса който му се насажда от групи алчни хора.

    Ще бъде полезно, да пускате повече коментари за ситуацията около Созопол. Ако знаете неща, които всички в Созопол знаят, но никой не казва от страх е добре да се кажат. Блогът се чете и от хора които имат власт не само в България /затова някои се опитват да го заглушават../.

    Интересно е какво мислят местните хора там за съдбата на къмпингите северно от Созопол? Ще позволят ли на созополския велможа "в розово" и компания да прегазят ивицата на "Градина" и така окончателно да отблъснат туризма "на открито" на юг от Бургас? Интересно е какво мисли дъщеря ви и младежта по морето. От моите познати в Созопол чувствам примирението, а в по-младите виждам апатията.. така ли е?

    В очакване на комнтарите ви, горещи поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Здравей surfer :)
    Вече съм те поздравявал за уникалния блог, но ще изкажа още веднъж възхищението си от полезността му.
    Най-после имам удоволствието да стана последовател на CAMPINGa :)

    Поздрави
    Стефан Караянев

    ОтговорИзтриване
  6. Стефан, Благодаря!
    За мен, в най-голяма степен, са важни личностите, личностите които успяват да превъзмогнат личното его и да продължат напред. Искрено се радвам на всеки един присъединил се към скромните страници на този блог. Смятам, че ако има повече хора като вас - почитателите на Къмпинга, животът ни ще стане по-поносим, а след известно време добър и по-добър. Пожелавам ви здраве и ентусиазъм с който да "заразите" хората окoло себе си за живот на открито!

    ОтговорИзтриване
  7. Макар засега само 6, CAMPINGa към днешна дата вече има последователи. Искрено им благодаря! Радостното е, че страниците на блога се четат. Поради ангажираността ми с други ежедневни задачи е възможно да не успявам да пиша редовно, но се надявам да се появи желание и други автори да споделят своя къмпинг опит тук!

    ОтговорИзтриване
  8. Оше един последовател.

    Аз ходя редовно на къмпинг, но не в България. Преди години ходих на един от нашите къмпинги и бях отчаян от тоалетните намиращи се на къмпинга. Тази или миналата година били оправили въпросните тоалетни, но мисля че още доста неща трябва да се оправят за да отида с желание на български къмпинг.

    Една от болките ми е как се развали къмпинг " Оазис". Този къмпинг според мен беше един от най-хубавите местенца за къмпингуване с невероятен плаж и скали. Имаше си и малки бунгалца с невероятна гледка(още имам снимки от гледката).

    Скоро бях в Италия, където хората са си направили подобен курорт, като Слънчев бряг но са запазили старите си къмпинги, които бяха на първа линия а хотелите бяха назад.

    ОтговорИзтриване
  9. Здравей Мишо, благодаря за последователността!
    И аз пътувам по света, често в комплект с палатка, но мисля, че България не бива да бъде изоставена, като къмпинг пространство, не бива да допускаме диващината да доминира в почивката на открито, трябва да се борим за запазване и европейско култивиране на все още неунищожените места за къмпинг. Надявам се това да стане с помощта на читателите и последователите на Къмпинга!

    Болката за къмпинг Оазис е огромна, а за унищожаването му смятам, че отговорните лица трябва да заплатят със свободата си! Дано някой ден разумът надделее и бетона от блоковете запълнили плажа да бъде направен на пътна настилка.. Едно е ясно, по света хората могат да пазят това което имат, къмпингите съществуват хармонично със супер скъпи хотели и всички печелят, но в България нишката на нормалните отношения между хората е скъсана и това обрича социалния феномен къмпинг в тази страна на забрава.. Аз ще се боря това да не се случи до край.

    ОтговорИзтриване
  10. Една година след като написах горните кратки редове блогът вече има 12 последователи!

    Anton Todorov, gri6o, Maketo, Georgi M., sun4u111, Galya S, Vladimir Tsekov, kronhollio, sivitri, Стефан, Konstantin Merdjanov и stef_iv1956

    Благодаря ви!

    ОтговорИзтриване